2016-súčasnosť

Jubilejné oslavy

Volkswagen Slovakia oslávil 25. výročie a zorganizoval Deň otvorených dverí pre 30 000 návštevníkov.

Priekopník v duálnom vzdelávaní

Iniciatíva v oblasti duálneho vzdelávania vyvrcholila otvorením Duálnej akadémie

Porsche kompletne zo Slovenska

Slovensko si získalo dôveru luxusnej značky Porsche i celého koncernu a po niekoľkoročných skúsenostiach a odvedenej kvalitnej práci získalo do portfólia kompletnú produkciu novej generácie modelu Porsche Cayenne. Od roku 2017 tak odchádza tento tátoš exkluzívne z Bratislavy do celého sveta na kolesách. Pre tretiu generáciu bola postavená nová karosáreň a nová montážna hala. Výška investície dosiahla 800 miliónov eur.

Hranica 5 000 000

V roku 2017 bolo vyrobené päťmiliónte vozidlo v histórii Volkswagen Slovakia – biely Volkswagen Touareg putoval zákazníkovi do Austrálie.

Nové SUV

Dlho na seba nenechala čakať ani nová generácia modelu Volkswagen Touareg, ktorého výroba sa presťahovala do novej karosárne k modelom Audi. V tom istom roku prišiel do Bratislavy nový SUV model – Audi Q8, rovnako vo všetkých motorizáciách vyrábané výlučne na Slovensku.

Elektrické trojičky

V auguste 2019 sa začal sériovo vyrábať vynovený Volkswagen e-up! s väčším dojazdom a koncom roka dostali elektrický pohon ďalšie dva modely ŠKODA CITIGOe iV a SEAT Mii electric. V súvislosti so záväzkom koncernu vykročiť smerom k uhlíkovej neutralite postupne narastá podiel elektrických a plug in hybridných vozidiel vo výrobe.

Porsche sa rozrastá

V segmente Porsche našiel svoj domov druhý model – príťažlivé Porsche Cayenne Coupé.

Elektrická ofenzíva

Koncom roka 2020 mali plug in hybridný pohon už všetky kompletne vyrábané SUV z bratislavského závodu. Po novom aj Volkswagen Touareg a Audi Q8.

6 000 000. vozidlo vyrobené v Bratislave

Svoju veľkú chvíľu v žiari svetelného tunela na konci výrobnej linky oslávilo v roku 2020 šesťmiliónte vozidlo.

Výpomoc pre značku ŠKODA

V Bratislave sa v rovnakom roku začal vyrábať 9. model, do segmentu New Small Family prišlo na finálnu montáž kompaktné SUV ŠKODA Karoq.

Passat sa vracia

Do Bratislavy sa vráti výroba modelu Volkswagen Passat a spolu s ním pribudne do portfólia aj ŠKODA SUPERB. Investícia v objeme 500 miliónov eur bude zavŕšená v roku 2023 štartom produkcie nových generácií uvedených modelov.