2006-2010

Toto obdobie prinieslo do Bratislavy novú značku a najnovšie technológie v rámci koncernu Volkswagen.

Štvrť milióna Touaregov

V apríli 2006 schádza z výrobnej linky už 250 000. Volkswagen Touareg. Offroadové schopnosti si jubilejný Touareg vyskúšal aj na unikátnej offroadovej dráhe bratislavského závodu.

Druhý milión prekročený

Dvojmilióntu hranicu vyrobených vozidiel prekračuje Volkswagen Slovakia 25. mája 2007. Druhý milión tak spoločnosť prekonáva po štyroch rokoch od vyrobenia miliónteho vozidla.

Prichádza ŠKODA

V marci 2008 štartuje v Bratislave výroba modelu ŠKODA OCTAVIA. Úvodnej oslavy sa zúčastnil aj vtedajší prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič. Produkčné portfólio sa rozšírilo už na štyri značky – Volkswagen, Audi, Porsche a ŠKODA.

Aby mali príbehy dobrý koniec

V roku 2008 vznikla Nadácia Volkswagen Slovakia, ktorá doteraz prerozdelila viac ako 9 miliónov eur na podporu vzdelávania a ďalších významných dobročinných projektov.

Nová generácia SUV

Vo februári 2010 sa začína v Bratislave výroba novej generácie modelov Volkswagen Touareg a Porsche Cayenne. Nový Touareg získal prívlastok najinovatívnejšie vozidlo od vzniku značky Volkswagen.

Päť miliónov prevodoviek

V marci 2010 vyrobil Volkswagen Slovakia už päťmilióntu prevodovku, konkrétne 6-stupňovú prevodovku MQ250 Štart-Stop pre vozidlá druhej generácie BlueMotion značky Volkswagen. V Bratislave sa v tom čase vyrábalo 30 typov prevodoviek pre automobily značiek Volkswagen, Audi, ŠKODA a SEAT.

Začiatok éry s veľkým E

Dňa 4. apríla 2010 bolo vyrobené úplne prvé hybridné vozidlo koncernu Volkswagen Touareg Hybrid, ktorý predstavoval základ pre vývoj a výrobu čisto elektrických automobilov koncernu Volkswagen. Na jeho výrobu bola zaškolená tisícka zamestnancov.

Milión vyrobených SUV

Hranicu milión vyrobených SUV vozidiel prekonal Volkswagen Slovakia 15. apríla 2010.